Štampa

Ptice bez granica-Jačanje saradnje na regionalnom nivou

on .

Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Društvo za zaštitu prirode u Albaniji (PPNEA), Makedonsko ekološko društvo (MES) i Ornitološko društvo „Naše ptice“ zajednički realizuju projekat „Ptice bez granica“ koji ima za cilj jačanje i unaprijeđenje saradnje nevladinih organizacija koja se bave zaštitom ptica na Balkanu.

U okviru projekta će biti realizovana četiri prekogranična kampa, gdje će zainteresovani, posebno studenti biologije imati priliku da učestvuju u naučnim istraživanjima kao i da razmjene iskustva sa kolegama iz regiona. Ovaj projekat predstavlja nastavak saradnje organizacija koje zajednički djeluju na Jadranskom migratornom koridoru koje milioni ptica godišnje koriste prilikom preleta iz sjeverne, zapadne i istočne Evrope na putu ka zimovalištima u Africi.

Projekat je podržan od strane Zapadnobalkanskog fonda (Western Balkans Fund) osnovanog sa ciljem unaprijeđenja saradnje zemalja članica zapadnog Balkana (WB) i ubrzanja integracije u Evropsku uniju.

„Ptice bez granica“ je jedan od 18 odabranih projekata od 351 prispjelih na konkurs sa prostora Balkana, a biće realizovan u narednih 9 mjeseci.

WBF-Logo-1 001 -veliki

banervolonter