Štampa

Prvi kamp “Ptice bez granica” održan u Makedoniji

on .

Predstavnici Centra za zaštitu i proučavanje ptica učestvovali su na prvom prekograničnom istraživačkom kampu "Ptice bez granica" organizovanom protekle sedmice na Popovoj Šapci u Makedoniji. Tom prilikom, učesnici kampa su imali prilike da učestvuju u istraživanjima flore i faune Šar planine, kao i da razmjene iskustva sa kolegama iz regiona.

Kamp je organizovan u okviru projekta „Ptice bez granica“ kojeg zajednički realizuju Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Društvo za zaštitu prirode u Albaniji (PPNEA), Makedonsko ekološko društvo (MES) i Ornitološko društvo „Naše ptice“ koji ima za cilj jačanje i unaprijeđenje saradnje nevladinih organizacija koja se bave zaštitom ptica na Balkanu. Ovaj projekat predstavlja nastavak saradnje organizacija koje zajednički djeluju na Jadranskom migratornom koridoru koje milioni ptica godišnje koriste prilikom preleta iz sjeverne, zapadne i istočne Evrope na putu ka zimovalištima u Africi.

1 wbf kamp mk

Projekat je podržao Zapadnobalkanski fond (Western Balkans Fund) osnovan sa ciljem unaprijeđenja saradnje zemalja članica zapadnog Balkana (WB) i ubrzanja integracije u Evropsku uniju.

banervolonter