Štampa

O nama

on .

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) osnovali su u decembru 2000. godine profesionalni ornitolozi Republičkog zavoda za zaštitu prirode, Prirodnjačkog muzeja, JP Nacionalni parkovi i studenti Biološkog fakulteta iz Podgorice.

CZIP je član IUCN-a i BirdLife International-a.

U Crnoj Gori CZIP je član nekoliko formalnih i neformalnih NVO mreža. Potpisnici smo Memoranduma o saradnji sa: Agencijom za zaštitu životne sredine, Ministarstvom turizma i održivog razvoja, Solanom "Bajo Sekulić", Ulcinj, T.O. Ulcinj, Kancelarijom za održivi razvoj, Opštinom Plužine i Opštinom Tivat.

Centar za zaštitu i proučavanje ptica 2013. dobio je nagradu Zelena zvijezda, za javni angažman i realizovane projekte. Nagradu Zelena zvijezda uručuju Agencija za zaštitu životne sredine, Arhus centri Crne Gore i Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju-OEBS.

Statut Centra za zaštitu i proučavanje ptica

 

Članstvo u CZIP-u


Postanite naš član! Član CZIP-a može postati svaki građanin zainteresovan za zaštitu ptica i prirode. Cilj CZIP-a je da počiva na članstvu ljudi najrazličitijih profila i zanimanja i da članovi zajedno sa zaposlenima rade na očuvanju prirode.

Ranije su naši članovi bili, u najvećem broju, studenti biologije i biolozi. Međutim, vremenom lista postaje sve šarenolikija i danas se možemo pohvaliti divrzitetom strukture članstva.

Učlanjenjem podržavate različite aktivnosti Centra, a i ove 2019. godine, prikupljena sredstva će biti opredjeljena za izradu platformi za gniježđenje kudravih pelikana, u cilju oporavka populacije ove vrste u Crnoj Gori. Članarina je simbolična i iznosi 10 EUR na godišnjem nivou.

Da biste postali naš član dovoljno je da volite prirodu, želite da doprineste njenom očuvanju i spremni ste za akciju!

Članstvo stičete jednostavnom registracijom u našoj kancelariji ili putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. uz uplatu članarine na žiro-račun Centra za zaštitu i proučavanje ptica:

520-1016100-97

Hipotekarna banka Podgorica

Hvala Vam što podržavate naš rad!

 

 

banervolonter